Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim se redeschide duminică

155
Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim se redeschide duminică - biserica3-1590254113.jpg

Articole recomandate

​​Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim își va redeschide porțile duminică, după două luni de închidere în contextul pandemiei provocate de noul coronavirus, au anunțat sâmbătă responsabilii locului sfânt, scrie agenția AFP, citată de Agerpres.


"Din motive de securitate și pentru a se evita riscul unei noi răspândiri a COVID-19, numărul (vizitatorilor) va fi mai întâi limitat la 50 de persoane, iar biserica va fi accesibilă numai celor care nu au febră sau simptome de infecție și care poartă măști adecvate", au indicat pe site-ul lor autoritățile religioase care gestionează accesul în acest loc sfânt al creștinismului.


"De asemenea, va fi necesară respectarea unei distanțe minime de 2 metri între persoane și evitarea oricărui act de devotament care ar putea include un contact fizic, precum atingerea și sărutarea pietrelor, icoanelor, veșmintelor și personalului bisericii", se precizează în anunț.


Biserica Sfântului Mormânt a fost închisă la data de 25 martie, cu puțin timp înainte de sărbătorile pascale, în contextul măsurilor fără precedent impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus în Israel și teritoriile palestiniene.


Peste 16.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost confirmate oficial în Israel, iar 279 dintre ele au murit. În Cisiordania ocupată, autoritățile palestiniene au înregistrat oficial 368 de pacienți și două decese.


Conform tradiției creștine, Sfântul Mormânt este locul în care Iisus a fost răstignit și îngropat. Situl este situat în Ierusalimul de Est, în Orașul Vechi, ocupat și anexat de Israel. În fiecare an, biserica este vizitată de milioane de pelerini.


Constatând o încetinire a răspândirii noului coronavirus, autoritățile israeliene au relaxat măsurile de izolare a populației la domiciliu, în speranța de a reporni progresiv economia țării. Lăcașurile de cult au fost autorizate să se redeschidă săptămâna aceasta, însă accesul în acestea este limitat la 50 de persoane.


La Zidul Plângerii, unde accesul credincioșilor a fost restrâns considerabil, măsurile au fost relaxate la începutul lunii mai.


Esplanada Moscheilor din Ierusalim, închisă timp de două luni din cauza pandemiei de coronavirus, se redeschide după Eid al-Fitr, o sărbătoare din acest weekend care marchează sfârșitul Ramadanului, a anunțat marți Waqf, organizația ce administrează lăcașurile religioase musulmane din Orașul Sfânt.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8334 secunde