Biserică de lemn din România, câştigătoare la Premiile Europene pentru Patrimoniu

182
Biserică de lemn din România, câştigătoare la Premiile Europene pentru Patrimoniu - biserica-1632486023.jpg
O biserică din România este marele câştigator al Premiilor Europene pentru Patrimoniu, la categoria Conservare. Lăcașul de cult a fost considerat de jurați cel mai frumos dintre cei 29 de competitori.


Biserica de lemn din satul Urși este marele câștigător al anului 2021 în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra 2021, informează biroul Comisiei Europene din România.

Potrivit Antena3.ro, proiectul a câștigat și Premiul Publicului, fiind selectat de 7000 de cetățeni din întreaga Europă ca fiind cel mai apreciat proiect de patrimoniu din Europa.


„Acesta este rezultatul unei conservări interdisciplinare realizată exemplar la o biserică de lemn cu pictură murală aflată într-un cadru rural. Realizată din materiale provenite din proximitatea sitului, aceasta este de o deosebită valoare și frumusețe", a declarat juriul.

Construcţia din lemn a fost renovată cu materiale şi tehnici tradiţionale şi se remarcă atât prin arhitectură, cât şi prin pictura exterioară şi interioară, realizată în culori vii, după vechea tradiţie bizantină.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4834 secunde