Bilanțul deceselor provocate de coronavirus, mai grav decât cel al epidemiei de SARS

121
Bilanțul deceselor provocate de coronavirus, mai grav decât cel al epidemiei de SARS - ddd-1580716246.jpg

Articole recomandate

La zece zile după izolarea Wuhan, metropola gigantică din China aflată la epicentrul virusului care s-a răspândit în 24 de țări, Comisia Națională de Sănătate a raportat un bilanț de 361 de morți, dintre care 57 de decese duminică, potrivit Agerpres. Epidemia a infectat peste 17.000 în China și cel puțin 171 în străinătate. Peste 11.000 de cazuri au fost confirmate în provincia Hubei, unde se află Wuhan, notează Reuters. În China continentală (cu excepția Hong Kong și Macao) sunt în prezent confirmate mai multe decese ca urmare a acestui coronavirus decât din cauza epidemiei de SARS, care a ucis 349 de persoane în 2002-2003. Bilanțul de 57 de morți într-o singură zi este, de asemenea, cel mai mare de la debutul epidemiei, în decembrie. Virusul a făcut pentru prima dată un mort în afara Chinei - un bărbat chinez de 44 de ani din Wuhan, care a murit în Filipine, după cum a anunțat duminică dimineață Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

În China, seria celor zece zile de sărbătoare cu ocazia Anului Nou chinezesc s-a încheiat duminică, însă țara continuă să funcționeze la ralanti, multe companii prelungind automat perioada liberă cu o săptămână sau permițându-le angajaților să lucreze acasă. În Shanghai, capitala economică a țării, o clădire de birouri a interzis angajaților să acceseze locul lor de muncă, citând un decret municipal care amână reluarea activității până la 10 februarie. La Beijing, unde aproape toți locuitorii au fețele acoperite cu măști de protecție, cartierele de afaceri au rămas în mare parte pustii, iar traficul auto este mult mai rarefiat decât într-un weekend liniștit. Verificări ale temperaturii corporale sunt efectuate sistematic la intrările în clădirile de birouri sau în locuri publice, cum ar fi parcurile. Guvernul a acordat trei zile suplimentare de concediu în speranța că va întârzia revenirea în orașe a sute de milioane de lucrători care s-au întors în provinciile lor în timpul Anului Nou chinezesc. Însă aceștia au început să revină treptat în marile orașe ale țării.

Un spital din China dedicat tratării persoanelor infectate cu un nou coronavirus, construit în doar opt zile în Wuhan, epicentrul epidemiei, va primi pacienți începând de luni, conform Reuters. Spitalul, Huoshenshan, sau ''muntele zeului focului'', este proiectat cu 1.000 de paturi dedicate pacienților cu infecții confirmate pentru a face față penuriei de paturi din oraș în contextul în care virusul se răspândește. China construiește un al doilea spital în Wuhan, dedicat tratării pacienților cu coronavirus, cu 1.600 de paturi. Leishenshan, sau ''muntele zeului tunetului'', este programat să fie finalizat la data de 5 februarie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8069 secunde