Big Brother la Veneţia! Mii de camere de supraveghere vor împânzi oraşul

363
Big Brother la Veneţia! Mii de camere de supraveghere vor împânzi oraşul - fond1-1631104934.jpg

Articole de la același autor

Pentru a limita aglomerarea oraşului, primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro a decis să împânzească laguna cu camere de supraveghere. Big Brother va umări fiecare mişcare a oamenilor prin tot oraşul, pe străzi, gondole, terase, aeroport şi se va încerca luarea unor măsuri pentru a descongestiona fluxul de turişti care acum sufocă Veneţia.

Sistemul de supraveghere, coordonat dintr-o cameră de control din sediul poliției din Veneția, include 468 de camere de supraveghere, senzori și un sistem de urmărire a telefoanelor mobile. La fiecare 15 minute, autoritățile obțin o imagine a aglomeraţiei orașului, vor vedea câte gondole circulă pe Canal Grande, dacă bărcile se deplasează cu viteză și dacă apele se ridică la niveluri periculoase. Totodată, la aeroport se va putea urmări câți oameni vin în Veneția, iar dacă numărul este prea mare se va împiedica intrarea nou-veniților, scrie cbc.ca. Din vara anului viitor, Veneția intenționează să impună o taxă de acces pentru turiști. Astfel, cine va dori să viziteze orașul-lagună va plăti între 3 și 10 euro în funcție de sezon. Rezidenții și rudele acestora, copiii sub șase ani și persoanele cazate în hoteluri vor fi scutiți de la plata acestei taxe. La fel și cei care petrec cel puțin o noapte într-un hotel din Veneția, dat fiind că ei plătesc deja tariful de până la cinci euro pe zi perceput de oraș. Potrivit proiectului primăriei din Veneția, turiștii ar urma să fie obligați să își programeze vizita, pentru a evita supraaglomerarea.

Primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a declarat că scopul este de a face turism durabil într-un oraș vizitat de 25 de milioane de oameni pe an. El recunoaște însă că noile măsuri ar putea fi greu de acceptat. „Mă aștept la proteste, procese, orice ... dar am datoria de a face acest oraș locuibil pentru cei de aici și, de asemenea, pentru cei care vor să îl viziteze”, a declarat el reporterilor străini.

Turiştii vor intra în Veneţia doar cu rezervare în avans

Turiștii nu sunt încântați de noile măsuri restrictive. Ei sunt nemulțumiți de noile taxe și se întreabă cine va decide cine poate intra în oraș și cine nu.

Potrivit lui Luigi Brugnaro, autoritățile nu au decis încă câți oameni sunt prea mulți și când vor intra în vigoare noile reguli, deși se așteaptă ca asta să se întâmple între vara viitoare și 2023. Totodată, Luigi Brugnaro a afirmat că nu trebuie să fie îngrijorări legate de confidențialitate, pe motiv că datele obținute nu vor fi divulgate. Mesajul său a fost însă clar, controlând numărul de turiști care vin în Veneția se dorește ca aceștia să aibă și un comportament decent: „Vor fi condiții pentru a obține rezervări prioritare și reduceri. Nu poți sări de pe un pod sau să te îmbeți. Cine vine trebuie să respecte orașul”, a explicat primarul Brugnaro.

„Există o limitare fizică a numărului de persoane care pot fi în oraș în același timp. Nu vrem să oprim ca oamenii să vină la Veneția. Vrem ca oamenii să rezerve în avans, să ne spună unde vor să meargă, ce vor să viziteze, pentru a oferi o calitate mai bună a serviciilor", a declarat Marco Bettini, directorul general al companiei IT care a realizat sistemul de monitorizare în parteneriat cu un operator de telefonie.

Restricțiile legate de vizitarea Veneției au fost votate luna trecută. Primele discuții în legătură cu ele au avut loc încă din 2019, după ce aproximativ 193.000 de oameni s-au adunat în centrul istoric într-o singură zi în timpul carnavalului din acel an, înainte de pandemie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6765 secunde