Bicicliști atacați de o pumă. L-a ucis pe unul dintre ei și i-a dus cadavrul în bârlog

960
Bicicliști atacați de o pumă. L-a ucis pe unul dintre ei și i-a dus cadavrul în bârlog - 5b0124b46592e-1526888323.jpg

Articole recomandate

Un biciclist și-a pierdut viața, iar un altul a fost rănit, sâmbătă, în statul Washington, în urma atacului unei pume.

Animalul sălbatic pe teritoriul căreia cei doi pătrunseseră cu bicicletele a fost în cele din urmă împușcat de polițiști, informează Reuters.

Bicicliștii se deplasau împreună pe o potecă forestieră situată într-o zonă izolată din apropiere de North Bend, la circa 48 de kilometri de Seattle, când s-au întâlnit cu leul de munte. Primul biciclist a suferit zgârieturi adânci, iar al doilea a fost târât de animal în bârlogul său, a explicat purtătorul de cuvânt al biroului șerifului din comitatul King, sergent Ryan Abbott.

Supraviețuitorul, un bărbat în vârstă de 31 de ani, a reușit că parcurgă trei kilometri și a sunat la numărul de urgență 911.

Polițiștii ajunși la fața locului au găsit bicicleta victimei de 32 de ani și au intrat în pădure unde au dat peste leul de munte care stătea deasupra corpului bărbatului, a adăugat Abbott.


″El sau ea, nu știu dacă puma era mascul sau femelă, dusese trupul victimei în bârlogul său″⁣, a spus el.

Unul dintre polițiști a împușcat animalul care a fugit în pădure. Ulterior, el a fost urmărit cu câini de vânătoare și a fost omorât.

Bărbatul care a supraviețuit atacului a fost transportat la spital cu răni grave, însă viața lui nu se află în pericol, a menționat purtătorul de cuvânt.

Atacurile mortale ale pumelor sunt evenimente foarte rare în America de Nord unde au fost înregistrate circa 24 de astfel de incidente în ultimii o sută de ani.

Acesta a fost al doilea atac mortal al unei pume în statul Washington în ultimii 94 de ani, a precizat Abbott, citat de Xinhua.

Pumele sunt a patra cea mai mare specie de felină din lume; femelele cântăresc până la 64 de kilograme, iar masculii până la 100 de kilograme. Acești lei de munte atacă prada prin încolțire și de obicei se reped la oameni doar dacă se simt amenințați


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.232 secunde