Bernie Sanders și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale din SUA

142
Bernie Sanders și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale din SUA - berniesanders-1550687328.jpg

Articole recomandate

Senatorul american Bernie Sanders, fost candidat fără succes la învestitura democrată în vederea alegerilor prezidențiale din 2016, și-a anunțat înscrierea în cursa prezidențială din 2020.


Bernie Sanders, în vârstă de 77 de ani, a făcut anunțul într-un interviu acordat postului public de radio din statul Vermont (nord-est), pe care îl reprezintă. 


"Am dorit să-i informez în primul rând pe locuitorii din Vermont", a precizat el. 


În interviu, el s-a angajat ca în turneele sale electorale în America să susțină "valorile de care sunt mândri toți locuitorii din Vermont - credința în justiție, în comunitate, în politica la nivelul bazelor, în reuniunile publice".

Senatorul nu a ratat ocazia de a-l critica și pe președintele Donald Trump, afirmând că este "rasist, sexist, homofob, xenofob", un "mincinos patologic și o rușine pentru SUA" și acuzându-l că "încearcă să-i divizeze pe americani".

Duminică, site-ul de informații Politico a indicat că Bernie Sanders a înregistrat un clip video prin care își anunță candidatura, menționând că data difuzării acestui clip nu a fost fixată.


Senatorul din Vermont, un independent afiliat grupului democrat, este fostul rival al lui Hillary Clinton la alegerile primare democrate din 2016. Când a intrat în cursa democrată pentru învestitură în 2016, era un outsider, dar a reușit să devină un contracandidat de înalt nivel pentru Hillary Clinton. 


Fosta Primă Doamnă a câștigat cursa democrată fiind, în cele din urmă, învinsă de Donald Trump în alegerile prezidențiale.

În cursul campaniei din alegerile primare democrate din 2016, Sanders, care se prezintă ca un "democrat socialist", a apărat ideea de asigurare de sănătate universală, de învățământ superior gratuit și un salariu minim orar de 15 dolari. Fost membru al Camerei Reprezentanților între 1990 și 2006, Sanders a devenit ulterior senator, fiind reales ultima dată în noiembrie anul trecut, cu o marjă confortabilă.


În jur de zece democrați s-au lansat deja în cursa pentru alegerile prezidențiale din 2020. Este așteptată și anunțarea candidaturii lui Joe Biden, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama.


Bernie Sanders rămâne popular în rândul democraților, dar unii membri ai partidului se întreabă dacă un alb septuagenar este candidatul de care au nevoie, notează AFP.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5156 secunde