Bernie Sanders își lansează campania electorală și îl califică pe Donald Trump drept "persoana cea mai periculoasă"

Duminică, 03 Martie 2019
90
Senatorul american independent Bernie Sanders și-a lansat sâmbătă, la New York, campania electorală pentru alegerile primare ale Partidului Democrat, în fața a mii de susținători, și a promis să-l învingă pe președintele american Donald Trump, pe care l-a numit "persoana cea mai periculoasă din istoria modernă a SUA", informează EFE.


Sanders, în vârstă de 77 de ani și originar din Brooklyn, cartierul new-yorkez unde a decis să-și lanseze campania pentru alegerile primare democrate, și-a anunțat candidatura la președinția SUA la 19 februarie cu obiectivul de a-l "detrona" pe actualul lider de la Casa Albă, republicanul Donald Trump, la alegerile prezidențiale din 2020, scrie agerpres.ro.


Pe fondul strigătelor de "Bernie, Bernie", câteva mii de oameni și-au dat întâlnire în campusul Universității din Brooklyn, unde Sanders și-a început studiile superioare. Jane Sanders, soția lui Bernie, a avut misiunea de a da startul evenimentului, vorbind despre acel Bernie pe care ea îl cunoaște cel mai bine, soț și bunicul a șapte nepoți. Pentru soția sa, care a spus că este o mare onoare pentru ea să fie măritată cu Bernie, întâlnirea din Brooklyn "nu reprezintă un moment, ci o mișcare".

Senatorul de Vermont a candidat în 2016 pentru nominalizarea democraților la președinția SUA, dar alegerile primare au fost câștigate în cele din urmă de Hillary Clinton.

"Ceea ce promit să fac este să colind întreaga țară, să port cu mine valorile de care toți în Vermont suntem mândri: încrederea noastră în justiție, în comunitate, în politica pentru oamenii de rând și în reuniuni locale", a declarat Sanders în momentul în care și-a anunțat candidatura.

Președintele american Donald Trump a salutat miercuri intrarea în campanie a senatorului independent Bernie Sanders, pe care l-a numit "nebunul de Bernie". "Nebunul de Bernie tocmai a intrat în campania (electorală). Îi doresc numai bine", a scris în notă ironică Trump pe Twitter.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2045 secunde