Benjamin Netanyahu: Planul UE de ajutorare a Iranului în valoare de 18 milioane de euro, o "mare greșeală"

244
Benjamin Netanyahu: Planul UE  de ajutorare a Iranului în valoare de 18 milioane de euro, o

Articole recomandate

Uniunea Europeană va ajunge să regrete planul său de ajutor economic pentru Iran, a avertizat premierul israelian Benjamin Netanyahu, aflat într-o vizită oficială în Lituania, potrivit dpa.

"Cred că a da bani acestui regim în acest moment este o mare greșeală și aceasta ar trebui oprită", a spus premierul israelian, referindu-se la cele 18 milioane de euro (20,9 milioane de dolari) pe care UE intenționează să le pună la dispoziția Iranului în cadrul eforturilor pentru menținerea acordului nuclear în urma reinstituirii sancțiunilor americane. Comisia Europeană a aprobat acordarea acestui ajutor pentru Iran.

"Unde vor merge banii suplimentari?", s-a întrebat retoric Netanyahu. "Ei nu vor merge pentru a rezolva problema apei în Iran și nici pentru șoferii de camioane iraniene", a adăugat el.

"Aceste fonduri vor merge la rachete și la Gardienii Revoluției în Iran, în Siria și în alte părți din Orientul Mijlociu", a afirmat șeful guvernului israelian.

La începutul lunii, SUA au reintrodus sancțiuni vizând sistemul financiar iranian, inclusiv cumpărarea de dolari americani de către guvernul de la Teheran, comerțul cu aur și vânzările de obligațiuni de stat.

Noi sancțiuni americane sunt prevăzute pentru luna noiembrie, între care măsuri pentru a împiedica Iranul să-și vândă petrolul.

Comisia Europeană a afirmat că ajutorul său va merge în sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii, al protejării mediului și la combaterea efectelor consumului de droguri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3851 secunde