Belgienii se întreabă dacă românii și bulgarii vor invada UE de la 1 ianuarie

180
Belgienii se întreabă dacă românii și bulgarii vor invada UE de la 1 ianuarie - belgienii-1386181206.jpg

Articole recomandate

Un aflux de imigranți români și bulgari în Uniunea Europeană a avut deja loc, scrie pagina electronică a publicației belgiene Nord Eclair, care se întreabă dacă aceștia vor invada UE în contextul anulării la 1 ianuarie a restricțiilor ce le sunt impuse pe piața muncii în blocul european.

Peste trei milioane de români, dintr-o populație de 21 de milioane, au plecat deja în alte state membre ale Uniunii Europene, scrie site-ul Nord Eclair, trimițând la un dosar publicat, miercuri, în edițiile tipărite cu privire la acest subiect, citând o declarație din februarie a premierului român, care răspundea astfel temerilor mai multor țări care se așteptau la o migrare masivă de la 1 ianuarie 2014.

Temerile reapar odată cu apropierea datei, subliniază nordeclair.be, citând cazurile Marii Britanii și dreptei din Franța aflate în cam-panie pentru alegerile municipale și cele de anul viitor.

Britanicii s-au confruntat cu un val uriaș dinspre Europa de Est după extinderea UE în 2004, notează site-ul, precizând că aproximativ o jumătate de milion de polonezi s-au instalat în mai puțin de zece ani în Marea Britanie.

Potrivit nordeclair.be, în 2012, în Belgia erau detașați 28.000 de români și 5.800 de bulgari, dar și 93.000 de olandezi și 39.000 de germani. Acest sistem legal s-a confruntat cu o serie de derapaje, antrenând concurența neloială, iar Guvernul belgian a anunțat, vineri, măsuri de luptă împotriva acestor fraude.

v v v

Marea Britanie ar trebui să fie recunoscătoare pentru faptul că românii și bulgarii acceptă locuri de muncă pe care muncitorii britanici ce primesc ajutoare sociale le ocolesc, a declarat ministrul român al Muncii, Mariana Câmpeanu.

"Imigranții contribuie mult la PIB-ul britanic și ar trebui să fie felicitați că acceptă locuri de muncă libere în agricultură și servicii pe care britanicii care trăiesc din ajutoare sociale refuză să le accepte", a declarat Mariana Câmpeanu pentru The Times, potrivit Daily Mail.

Ministrul a mai declarat că românii acoperă deja deficite în domenii-cheie britanice în profesiuni de infirmieri și asistenți sociali.

Restricțiile impuse pe piața muncii europene românilor și bulgarilor urmează să fie anulate la 1 ianuarie, britanicii temân-

du-se de un aflux. În acest context, premierul britanic David Cameron a anunțat că intenționează să introducă restricții în domeniul ajutoarelor sociale care să-i afecteze pe imigranții din cele două foste țări comuniste în cazul în care vin în Marea Britanie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013
Stire din Actual : Belgia cedează Olandei 14 hectare  de teren
Pagina a fost generata in 1.8752 secunde