Belgia urmărește telefoanele mobile pentru a limita aglomerația de pe litoral

155
Belgia urmărește telefoanele mobile pentru a limita aglomerația de pe litoral - plaja-1593269782.jpg

Articole recomandate

Belgia a creat un nou sistem de urmărire a telefoanelor mobile pentru a limita aglomerația stațiunilor și plajelor de pe litoral, care se deschid oficial pentru sezonul estival sâmbătă, transmite Reuters.


Autoritățile din domeniul sănătății din toată Europa sunt îngrijorate de faptul că masele se aglomerează pe plajele locale și riscă răspândirea coronavirusului, cum ar fi în stațiunea engleză din Bournemouth, joi.


Orașele de coastă din Belgia nu încearcă să împiedice turiștii să vină, ci doresc să folosească bunul simț, cum ar fi redirecționarea către un loc mai puțin aglomerat sau alegerea de a face cumpărături organizat.


Măsura adoptată este menită să minimizeze, pe cât posibil, răspândirea coroanvirusului (COVID-19), având în vedere că orașele belgiene aflate pe coastă nu doresc să interzică accesul turiștilor. Totuși, aceștia sunt sfătuiți să apeleze la bun simț și să aleagă locuri mai puțin aglomerate.


Telefoanele mobile de pe diguri și de pe plaje vor fi detectate și vor afișa informații în timp real pe un site, cu coduri de la verde închis pentru zonele calme și portocaliu pentru cele foarte aglomerate.


Un număr de 130 de senzori amplasați în orașe vor indica oamenilor locurile aglomerate pe care ar trebui să le evite. Site-ul va oferi și informații despre cât de aglomerate vor fi stațiunile în zilele următoare.


Orașul Knokke-Heist a pus de asemenea marcaje pe plajă pentru a indica separatoarele la 3 metri pătrați.


"Am creat așa-numite "bule pentru plajă", unde o familie sau un grup de prieteni pot sta împreună în siguranță și vizualiza distanța la care ar trebui să stea unii față de alții", a declarat un consilier al orașului Knokke-Heist specializat în turism, Anthony Wittesaele.


Sursa: Reuters




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6017 secunde