Belgia a primit un nou mandat de arestare european pe numele lui Carles Puigdemont

171
Belgia a primit un nou mandat de arestare european pe numele lui Carles Puigdemont - belgia-1571230332.jpg

Articole recomandate

Belgia a primit de la Curtea Supremă a Spaniei un al treilea mandat de arestare european pe numele fostului lider catalan Carles Puigdemont, a anunțat, ieri, o purtătoare de cuvânt a Parchetului din Bruxelles, transmite Reuters. 


Mandatul a fost redactat în limba spaniolă, dar legea belgiană prevede că documentul trebuie să fie trimis în una dintre cele trei limbi naționale ale Belgiei sau în limba engleză. În acest caz, Spania va trimite un nou mandat, săptămâna viitoare, a precizat purtătoarea de cuvânt. 


"Luând în considerare complexitatea dosarului și cele două mandate de arestare europene trimise anterior împotriva domnului Puigdemont, cazul va necesita o analiză judiciară amănunțită", a adăugat reprezentanta Parchetului bruxellez. 
Potrivit cotidianului belgian Le Soir, Carles Puigdemont a anunțat, marți, într-o conferință de presă la Roeselare (provincia belgiană Flandra Occidentală), că va respecta decizia justiției belgiene cu privire la mandatul de arestare european emis pe numele său. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9221 secunde