X
X
Mai multe ştiri online:

Beirut, un oraș în ruine: Căutări pentru găsirea supraviețuitorilor. Au sosit ajutoare din toată lumea

Ştire online publicată Joi, 06 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Cursa pentru găsirea unor supraviețuitori rămași sub dărâmături continuă joi în Beirut, după puternicele explozii de marți care au făcut până acum 135 de morți și 5.000 de răniți, și au distrus 300.000 de case.


Echipaje de salvare internaționale și ajutoare umanitare au început să sosească în Liban, pentru a pune umărul la eforturile de căutare a eventualilor supraviețuitori aflați printre ruine, scrie The Guardian.


Președintele Franței, Emmanuel Macron, este și el așteptat să vină joi în capitala aflată în doliu.


De la Australia, Indonezia până la Uniunea Europeană, Rusia sau SUA, guvernele din întreaga lume s-au mobilizat în vederea acordării de asistență, Libanul fiind deja afectat de pandemia de coronavirus și de o profundă criză politică, dar și de cea mai gravă criză economică din istoria modernă a țării.


UE a strâns echipe de salvatori din cele 27 de state membre și a trimis deja peste 100 de pompieri, dotați cu vehicule, echipamente și câini dresați special pentru dezastre.


Exploziile de marți ar fi fost provocate de aproape 3.000 de tone de nitrat de amoniu abandonate în portul Capitalei de șase ani. Acestea ar fi fost transportate de un vas aparținând unui om de afaceri rus, sub pavilion moldovenesc.


În ciuda avertismentelor, cei responsabili nu au luat nicio măsură în acești ani cu privire la depozitarea încărcăturii. Responsabilii au fost plasați în arest la domiciliu, în timp ce ancheta continuă, iar oamenii sunt tot mai revoltați.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17123 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2807 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2458 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3356 secunde