X
X
Mai multe ştiri online:

BBC: Iranul ascunde morții de coronavirus. Numărul real este de trei ori mare

Ştire online publicată Luni, 03 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Foto: aa.com.tr
BBC: Iranul ascunde morții de coronavirus. Numărul real este de trei ori mare - iran-1596449696.jpg
Numărul persoanelor decedate de COVID-19 în Iran a fost aproape triplu față de cifra anunțată de guvernul de la Teheran, potrivit unei investigații a serviciului în limba persană a postului BBC, informează EFE.


Registrele guvernului iranian indică faptul că aproape 42.000 de oameni și-au pierdut viața din cauza coronavirusului până la 20 iulie, față de cele 14.405 de decese comunicate oficial de Ministerul Sănătății de la Teheran. În plus, numărul persoanelor infectate în Iran a fost aproape dublu față de cel comunicat de conducerea țării (451.024 față de 278.827), potrivit registrelor medicale publicate de BBC.


Iranul este una dintre țările lumii cele mai afectate de pandemia de COVID-19, iar în ultimele săptămâni s-a confruntat cu un al doilea val de infectări, scrie Agerpres.


Potrivit BBC, încă de la declanșarea pandemiei de COVID-19 în Iran mulți experți au pus sub semnul întrebării cifrele oficiale, existând aparent neregularități în datele furnizate la nivel național și regional.


Deși multe țări au avut probleme în a ține evidența numărului de îmbolnăviri, informația primită de BBC prin intermediul unei surse anonime relevă că autoritățile iraniene au transmis zilnic un număr de cazuri mult mai scăzut decât cel real, cu toate că aveau toate datele despre morți, ceea ce sugerează că autoritățile de la Teheran au ascuns în mod voit cifrele reale, notează postul britanic.


Informația la care a avut acces BBC include numărul zilnic al internărilor în spital, numele victimelor, vârsta, sexul, simptome, eventuale comorbidități și date despre durata spitalizării.


Sursa a indicat că a decis să ofere informația BBC pentru ca să se afle ceea ce se întâmplă în mod real în Iran și pentru a pune capăt ''jocurilor politice'' legate de pandemie, a transmis postul britanic, care a subliniat totodată că nu a putut verifica dacă această sursă lucrează pentru vreun departament al guvernului iranian și nici modalitatea în care a avut acces la aceste date.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 16558 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2531 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Social
Marti, 15 septembrie Foto : Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat 1525 vizite, 0 comentarii Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1490 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Sambata, 19 septembrie Foto : VIDEO / ACCIDENT MORTAL cu trei victime în județul Constanța 1276 vizite, 0 comentarii VIDEO / ACCIDENT MORTAL cu trei victime în județul Constanța
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3503 secunde