BBC: Aproape 100 de persoane sunt date dispărute după ce un bloc din Miami s-a prăbuşit

970

Articole de la același autor

Aproape 100 de persoane sunt date dispărute după ce un bloc cu 12 etaje din Miami s-a prăbuşit. Printre ele se află și rude ale primei doamne a Paraguayului. Operaţiunile de salvare sunt încă în desfăşurare. Președintele Joe Biden a declarat că este vorba despre o stare de urgență și a dispus trimiterea de ajutoare federale.

Autoritățile locale din Surfside au comunicat că 99 de persoane sunt în continuare date dispărute, la 18 ore după ce clădirea s-a prăbuşit. Preşedintele american i-a îndemnat pe oameni să solicite ajutor.

„Le spun oamenilor din Florida, orice ajutor din partea guvernului federal vă stă la dispoziție. Noi așteptăm, doar trebuie să cereți ajutor și vom fi acolo”, a spus Biden.

Mai mulți migranți latino-americani au fost declarați dispăruți de către consulate. Echipele de intervenție nu i-au putut localiza pe sora și cumnatul primei doamne a Paraguayului, Silvana López Moreira. Cei trei copii ai acestora sunt și ei dați dispăruți, precum și o menajeră, scrie BBC. Căutările ar putea dura „cel puţin o săptămână”, a estimat Andrew Hyatt, un oficial din Surfside, într-o conferinţă de presă.

„Echipele de salvare se află printre dărâmături, alături de câini. Căutările continuă și noaptea, nu ne oprim. Este un loc foarte periculos în momentul ăsta. Foarte instabil”, a precizat șeful Poliţiei din Miami, Freddy Ramirez.

El a precizat că numărul persoanelor rănite şi dispărute se poate schimba. Echipele de salvatori au auzit sunete sub dărâmături, precum lovituri în beton, la câteva ore după ce o mare parte din imobil s-a prăbuşit, în Surfside, în apropiere de Miami Beach.



„Arăta de parcă era 11 septembrie”


Un bărbat care își plimba câinele împreună cu frații săi a povestit că a auzit, la un moment dat, zgomotul prăbușirii clădirii. Inițial a crezut că este vorba despre o motocicletă, dar când și-au întors privirile au văzut un nor de praf, după care au fugit spre locul incidentului pentru a vedea ce se întâmplă. Un alt bărbat care a fost la fața locului imediat după momentul prăbușirii imobilului a declarat pentru BBC: „Arăta de parcă era 11 septembrie”. Încă nu se ştie care este motivul pentru care blocul cu 12 etaje, vechi de 40 de ani, s-a prăbuşit, însă oficialii locali au menţionat că se făceau lucrări la acoperiș și alte raparații. Echipe de ingineri și pompieri intervin la fața locului pentru a asigura partea rămasă în picioare a clădirii.

În ultima vreme, clădirea a fost supusă mai multor inspecţii, alături de construcţia clădirii adiacente.

„Erau probleme la garajul subteran. Erau unele crăpături minore, care doar ce au fost reparate. Nimic de o amploare care ar putea indica faptul că există o problemă structurală care ar putea duce la ceva catastrofal”, a spus comisarul din Surfside, Charles Kesl.

Champlain Towers South avea peste 130 de apartamente, dintre care 80 erau ocupate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1844 secunde