Bărbat condamnat la 8 ani de închisoare pentru furtul unor tablouri celebre

275
Bărbat condamnat la 8 ani de închisoare pentru furtul unor tablouri celebre - judecator-1632504375.jpg
Un bărbat din Olanda a fost condamnat la opt ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de furtul a două tablouri de Vincent van Gogh şi Frans Hals.


Potrivit Realitatea.net, ,acuzatul în vârstă de 59 de ani a fost arestat pentru că a furat, în 2020, tabloul lui Van Gogh "Grădina presbiteriului din Nuenen primăvara'', datând din 1884, şi lucrarea lui Franz Hals "Doi băieţi care râd".

,,Prin aceste furturi, acest bărbat nu a cauzat doar daune enorme muzeelor, ci şi societăţii şi publicului international. Publicul nu mai poate contempla şi aprecia picturile", se arată în hotărârea tribunalului din districtul Lelystad.

Pictura lui Van Gogh a fost furată în martie 2020 de la Muzeul Singer Laren din regiunea Amsterdam, care a fost apoi închis publicului din cauza pandemiei de COVID-19. Muzeul se află la 10 kilometri de Baarn, unde suspectul a fost arestat, potrivit Agerpres.

Tabloul realizat de marele maestru al epocii de aur a picturii olandeze (secolul al XVII-lea) Frans Hals a fost furat în august 2020 de la Muzeul Hofje van Mevrouw van Aerden din Leerdam.

Poliţia a descoperit ADN-ul bărbatului în ambele locuri unde s-au comis infracţiunile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3854 secunde