Barack Obama vrea un guvern reprezentativ în Egipt

897
Barack Obama vrea un guvern reprezentativ în Egipt - 219e1ab0fb2e7272b6906c49d58d0119.jpg

Articole recomandate

Președintele american Barack Obama și-a reiterat speranța că în Egipt va fi instalat un guvern reprezentativ, în urma unei tranziții ordonate și semnificative.
"Vreau un guvern reprezentativ în Egipt", a spus Obama, într-un interviu acordat postului de televiziune american Fox News.
"Egiptenii vor libertate, alegeri libere și corecte, vor un guvern reprezentativ, vor un guvern receptiv. Iar noi am spus că tranziția trebuie să înceapă imediat (...), o tranziție ordonată", a adăugat el.
Întrebat insistent despre viitorul președintelui egiptean Hosni Mubarak, Obama a apreciat că "numai el știe ce va face".
"Însă știm deja că Egiptul nu mai poate merge înapoi", a afirmat Obama.
Mubarak a anunțat, în cursul săptămânii trecute, că nu va mai candida pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale din toamna acestui an.
Secretarul de stat american Hillary Clinton a afirmat, la revenirea dintr-o vizită în Germania, că Mubarak va rămâne probabil la putere mai mult timp decât vor manifestanții, din motive constituționale.
"Așa cum înțeleg eu Constituția (egipteană), dacă președintele demisionează, ar fi înlocuit de președintele Parlamentului, iar alegerile prezidențiale trebuie convocate în termen de 60 de zile", a spus ea.
Frații Musulmani, influentă forță de opoziție, scoasă în afara legii, a început duminică un dialog inedit cu autoritățile. Ei au apreciat însă drept insuficiente reformele propuse de regimul condus de Mubarak, contestat de sute de mii de ma-nifestanți, care protestează de două săptămâni în marile orașe egiptene.
Întrebat dacă Frații Musulmani reprezintă "o amenințare", Obama a apreciat că aceștia sunt "una dintre facțiunile din Egipt", care nu se bucură de sprijinul majorității populației, însă sunt bine organizați. "Este evident că au unele accente antiamericane", a adăugat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Ianuarie 2011
Stire din Actual : Obama, blocat de ninsoare în trafic
Pagina a fost generata in 1.3751 secunde