Barack Obama, în turneu în SUA la bordul unui autocar ultrasecurizat

556
Barack Obama, în turneu în SUA la bordul unui autocar ultrasecurizat - obama-1313508385.jpg
Barack Obama a început luni un turneu de trei zile la bordul unui autocar negru, plin de aparatură tehnologică care îl va transporta în trei state din nordul țării, în vederea alegerilor prezidențiale din 2012, la care candidează pentru obținerea unui al doilea mandat.

Autocarul, un "monstru" negru cu geamuri fumurii, are o valoare de 1,1 milioane de dolari, la fel ca "geamănul" său, un al doilea autocar cumpărat și echipat de Secret Service, care îi garantează securitatea președintelui american. Anterior, Secret Service nu făcea decât să închirieze vehicule pentru campaniile electorale. El dispune de un sistem de comunicare securizat, o structură blindată și semnalizări luminoase.

Cele două vehicule sunt la dispoziția președintelui și a rivalului său republican, odată ce acesta va fi desemnat de partidul său, pe toată durata campaniei electorale. Dar, având în vedere că autocarele fac parte din parcul de automobile al președinției americane, niciun candidat nu va putea să le decoreze cu logo-urile sale.

Contactați de AFP, oficialii au refuzat să ofere mai multe detalii despre modul în care au fost securizate autocarele, dar au afirmat că limuzina președintelui, supranumită "The Beast" (Bestia), a suferit aproape aceleași modificări.

"The Beast" este echipată cu portiere întărite, geamuri imposibil de spart și este suficient de robustă pentru a rezista unui atac cu rachetă sau unuia chimic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3655 secunde