Barack Obama i-a oferit lui Joe Biden cea mai înaltă distincție civilă

160
Barack Obama i-a oferit lui Joe Biden cea mai înaltă distincție civilă - 151021polbidennotrunningforpresi-1484296248.jpg

Articole recomandate

Președintele în exercițiu al SUA, Barack Obama, l-a luat prin surprindere pe vicepreședintele SUA, Joe Biden, acordându-i cea mai înaltă distincție civilă a țării, într-o ceremonie desfășurată joi la Casa Albă, relatează DPA și Reuters.


"Nu am avut nici cea mai mică idee", a mărturisit printre lacrimi Biden, după ce Obama i-a pus la gât Medalia prezidențială a libertății.


Obama l-a prezentat pe Biden drept "cel mai bun vicepreședinte pe care l-a avut vreodată America". 


"Este un om extraordinar, cu o carieră extraordinară în serviciul public", a declarat Obama, elogiind atât prestația lui Biden în cadrul administrației, cât și calitățile sale personale.


Administrația prezidențială a explicat că decizia de acordare a medaliei a avut în vedere și cariera în Senat a lui Biden, dar și felul în care a reușit să treacă peste tragedia personală: moartea primei sale soții și a fiicei sale de un an într-un accident de mașină, în 1972, cu puțin timp înainte de a deveni senator, și apoi și a fiului său Beau.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3105 secunde