Bani pentru tineri, timp de doi ani, lunar, ca să plece de la părinți și să-și închirieze locuințe

85
Bani pentru tineri, timp de doi ani, lunar, ca să plece de la părinți și să-și închirieze locuințe - banipentrutineri-1633611528.jpg

Articole de la același autor

Spaniolii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani ar trebui să primească un bonus lunar menit să îi ajute să părăsească locuința părinților și să își plătească chiria, a propus premierul Pedro Sánchez, conform BBC.

Cei 250 de euro ar urma să fie acordați pe o perioadă de până la doi ani și face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri privind locuințele.

Un proiect de lege privind chiriile ar introduce, de asemenea, plafoane de chirie pentru marii proprietari de imobile, în special în zonele în care chiriile au crescut vertiginos în ultimii ani.

Mai puțin de una din patru locuințe sunt disponibile pentru închiriere. Iar în unele zone, cum ar fi marile orașe Madrid și Barcelona, chiriile au crescut în timp ce veniturile au scăzut cu peste 7% într-un singur an din cauza pandemiei Covid-19.

„Locuințele reprezintă o problemă gravă în țara noastră”, a declarat Sánchez.


Conform planurilor premierului, suma va fi plătită de autoritățile regionale autonome spaniole persoanelor sub 35 de ani care câștigă mai puțin de 23.725 de euro pe an. Intenția este de a permite unui număr mai mare de tineri să se mute din casele părinților lor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3223 secunde