Banca Mondială vrea să realizeze hărți cu resursele naturale ale Africii

134
Banca Mondială  vrea să realizeze hărți cu resursele naturale ale Africii - banca-1391695156.jpg

Articole recomandate

Banca Mondială (BM) va deschide, în iulie, un fond de un miliard de dolari pentru a cartografia resursele naturale ale Africii, a anunțat această instituție. 
"Această inițiativă va scoate la suprafață adevărata valoare a resurselor minerale ale Africii", a spus Tom Butler, la Cape Town, în Africa de Sud, într-un discurs al cărui text a fost transmis la AFP. 
Informațiile geologice, care vor fi obținute prin satelit sau prin avion, vor fi utilizate de investitori, de cercetători, dar și de lideri politici și autorități de reglementare, explică Banca Mondială. Continentul african dispune de imense resurse naturale (petrol, cărbune, diamante) care atrag interesul companiilor străine, în special chineze, dar o largă parte a acestora rămâne neexploatată, potrivit BM.
În opinia lui Butler, valoarea pe metru pătrat a resurselor din subsolul Africii Subsahariene reprezintă doar un sfert din cea a țărilor în curs de dezvoltare. 
"Africa nu are mai puține resurse geologice decât Canada sau Australia, însă există o cantitate imensă care încă trebuie descoperită", a adăugat el. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5836 secunde