Banana - operă de artă, în valoare de 120.000 de dolari, mâncată!

193
Banana - operă de artă, în valoare de 120.000 de dolari, mâncată! - bananalipita-1575832732.jpg

Articole recomandate

Banana lipită cu bandă adezivă pe un perete și vândută recent cu 120.000 de dolari a fost mâncată, la târgul de artă Art Basel din Miami Beach (Florida).


Artistul performativ David Datuna a postat pe Instagram un filmuleț, intitulat "Artist Flămând", în care poate fi văzut îndreptându-se spre banană, luând-o de pe perete și mâncând-o sub privirile mirate ale celor prezenți.
"Iubesc operele de artă ale lui Maurizio Cattelan și ador această instalație. Este foarte delicioasă", a scris Datuna în postare.
Banana în cauză făcea parte dintr-o instalație creată de Maurizio Cattelan, un artist italian cunoscut pentru creațiile sale mai puțin obișnuite, cum ar fi un vas de toaletă din aur de 18 carate, în valoare de circa 6 milioane de dolari, care a fost furat în timp ce era expus la Londra.


Denumită "Comedian", opera de artă vândută pentru 120.000 de dolari consta dintr-o banană cumpărată dintr-un magazin alimentar din Miami și apoi lipită de un perete folosind bandă adezivă. Au existat trei exponate de acest fel, a precizat galeria de artă Perrotin, care le-a pus în vânzare.


Potrivit lui Lucien Terras, unul dintre responsabilii galeriei, prin consumarea bananei, Datuna nu a distrus opera de artă, în condițiile în care cumpărătorii acesteia au achiziționat un certificat care le conferă proprietate asupra ideii instalației, fructele fizice fiind menite să fie înlocuite.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.479 secunde