Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul vârstnicului bătut de îngrijitor

Vineri, 31 August 2018
95
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul unui vârstnic în scaun rulant, care ar fi fost bătut de un îngrijitor în Centrul de Asistență Medico-Socială Lădești din județul Vâlcea, se arată într-un comunicat al instituției, citat de AGERPRES.

Sesizarea vizează posibila încălcare a prevederilor legale privind protecția persoanelor cu handicap și dreptul la viață și integritate fizică și psihică.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul unui bătrân de 83 de ani, imobilizat în scaun cu rotile, bătut de un îngrijitor în Centrul de Asistență Medico-Socială Lădești din județul Vâlcea. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 50 și a art. 22 din Constituția României privind protecția persoanelor cu handicap și dreptul la viață și la integritate fizică și psihică", a precizat Avocatului Poporului.

Imagini cu un vârstnic, având un picior amputat, de la Centrul de Îngrijire Lădești, care prezenta vânătăi pe față și pe mâini și spunea că ar fi fost bătut de un îngrijitor, în luna iulie, au apărut pe 29 august în presă, iar autoritățile s-au autosesizat și au început verificările în acest caz.

Poliția a trimis la fața locului o echipă operativă, procurorii au constituit dosar de cercetare penală, iar Consiliul Județean Vâlcea a dispus, de asemenea, verificări.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu efectuează cercetări pentru purtare abuzivă și omisiunea sesizării, referitor la cazul vârstnicului din Centrul de Îngrijire Lădești c


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1573 secunde