Avioanele Israelului au bombardat Fâșia Gaza pentru a 7-a noapte consecutiv

111
Avioanele Israelului au bombardat Fâșia Gaza pentru a 7-a noapte consecutiv - atac-1597751337.jpg

Articole recomandate

Avioanele israeliene i-au bombardat pe palestinienii din gruparea Hamaas, aflată în Fâșia Gaza, pentru a 7-a noapte consecutiv.


Potrivit Al Jazeera, aceste atacuri au loc în timp ce oficialii egipteni încearcă să calmeze situația. Israelul a anunțat că bombardamentele au loc ca reacție după ce mai multe baloane incendiare din Fâșia Gaza au fost lansate spre Israel.


"Avioanele de vânătoare și [alte] aeronave au lovit infrastructurile subterane aparținând Hamasului în Fâșia Gaza", se arată într-un comunicat al armatei israeliene. Surse din securitate și martori din Gaza au declarat că atacurile de marți au lovit posturile de observație Hamas la Rafah, în sudul teritoriului, și Beit Lahia în nord.


Israelul a închis rutele comerciale Karem Abu Salem (Kerem Shalom) care se încrucișează cu Fâșia Gaza, a interzis pescuitului în largul coastei Gaza și a organizat raiduri aeriene de noapte timp de șapte nopți.


Potrivit Agerpres, Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au scris pe Twitter, duminică noapte, că zeci de palestinieni din Gaza "au instigat la revolte de-a lungul gardului de securitate cu Israelul".


"Ca răspuns, tancurile noastre au vizat posturi de observație ale Hamas în Gaza".


În plus, armata a anunțat că soldații au dejucat anterior un atac terorist în apropierea locului sfânt al evreilor Mormântul lui Rahel din Betleem.


"Forțele noastre au observat un terorist care încerca să arunce un cocktail Molotov spre zona Mormântului & au răspuns cu focuri", a precizat armata.


Palestinienii și-au intensificat în această lună atacurile peste frontieră lansând baloane cu explozivi atașați și incendiind terenurile agricole israeliene.


De la începutul pandemiei de coronavirus a existat o acalmie în ceea ce Israelul descrie ca "baloane teroriste" lansate de pe teritoriul palestinian, care este guvernat de mișcarea islamistă Hamas.


Dar escaladarea recentă face parte dintr-o decizie de reînnoire a protestelor împotriva blocadei impuse enclavei de coastă timp de 14 ani.


Israelul a capturat Gaza de la Egipt în Războiul de Șase Zile din 1967, dar și-a retras unilateral armata și a evacuat așezările sale din Fâșie în 2005.


Cu toate acestea, Israelul continuă să controleze frontierele Gazei împreună cu Egiptul. Israelul închide frecvent trecerile ca răspuns la tirurile de rachete și violențele de-a lungul frontierei. De asemenea, își folosește marina pentru a extinde sau restricționa o zonă de pescuit de 24 de kilometri ca răspuns la violență.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3595 secunde