Avertismentul SUA către Iran: "Lumea privește"

140
Avertismentul SUA către Iran:

Articole recomandate

Președintele american, Donald Trump, a avertizat sâmbătă regimul iranian împotriva unui "alt masacru al manifestanților pașnici"", referindu-se la mișcarea de contestare care a avut loc în țară în noiembrie, transmite AFP. "Nu poate fi un alt masacru al manifestanților pașnici și nici întreruperea internetului. Lumea privește", a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă.

Mai multe sute de studenți s-au adunat sâmbătă seară la Teheran, ca răspuns la invitația de a aduce un omagiu cele 176 de victime ale Boeingului ucrainean, în majoritate iranieni și canadieni, printre care cu două cetățenii, doborât "din greșeală" miercuri de o rachetă iraniană. Manifestațiile care au izbucnit la jumătatea lui noiembrie în Iran pentru a protesta față de creșterea semnificativă a prețului la benzină au făcut peste 300 de morți, potrivit ONG-ului Amnesty International.

Accesul la internet a fost întrerupt în mai multe rânduri, în special după apelurile la comemorare lansate pe rețelele sociale, la o lună după manifestații.

"Bravului popor iranian, care suferă de mult timp: sunt alături de voi de la începutul președinției mele și administrația mea va continua să fie alături de voi", a scris pe Twitter sâmbătă Donald Trump, în engleză și persană. "Urmărim îndeaproape manifestațiile voastre și curajul vostru ne inspiră", a adăugat el.

În 2009, zeci de mii de persoane au manifestat împotriva contestatei realegeri a președintelui populist și ultraconservator Mahmoud Ahmadinejad. Aceste proteste au fost reprimate violent de forțele de securitate, reamintește AFP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5335 secunde