Austria ar putea începe controale la granița cu Germania

180
1
Austria ar putea începe controale  la granița cu Germania - austriaarputeaincepe-1524147559.jpg

Articole recomandate

Austria ar putea începe să efectueze controale la granița cu Germania în cadrul intensificării acțiunilor de acest fel în a doua jumătate a anului, când Viena va deține președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene, a indicat, ieri, ministrul de Interne Herbert Kickl, transmite Reuters.

Germania a anunțat, săptămâna trecută, că va prelungi cu încă șase luni controalele la frontiera cu Austria din motive de securitate și pentru a gestiona fluxurile de migrație. Aceste controale, introduse în 2015, au provocat uneori cozi lungi de partea austriacă a frontierei, în apropiere de Salzburg, dar Austria a evitat până acum să introducă propriile verificări sistematice.

Într-un interviu apărut ieri în cotidianul Salzburger Nachrichten, ministrul de Interne a semnalat însă posibilitatea schimbării acestei politici, explicând că securitatea publică este mai importantă decât orice perturbări cauzate afacerilor și turismului de-a lungul uneia din rutele principale de tranzit nord-sud din Europa.

"În interesul protejării poporului nostru, este logic că vom intensifica verificările", a declarat Kickl, membru al Partidului Libertății (FPOe, extremist de dreapta), partenerul la guvernare al Partidului Poporului (OeVP, conservator) al cancelarului Sebastian Kurz.

"De la 1 iulie s-ar putea întâmpla să controlăm (deplasările) în direcția Germaniei", a afirmat ministrul de Interne pentru Salzburger Nachrichten.

Kickl a admis că sectoarele de afaceri și turism ale Austriei nu vor privi cu ochi buni intensificarea controalelor, dar a insistat că securitatea se află în fruntea priorităților poporului și, pentru acestea, unii sunt cu siguranță dispuși să facă sacrificii.

"Am comunicat clar într-o scrisoare către Comisia Europeană că ne rezervăm dreptul de a controla fiecare frontieră din Austria, chiar și cele care nu au fost controlate înainte", a mai spus Kickl.

Austria se învecinează cu opt țări: Cehia, Elveția, Germania, Italia, Liechstenstein, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

În prezent, autoritățile austriece mențin controale sistematice doar la principalul punct de intrare din Ungaria, țară ce are graniță externă cu spațiul extra-comunitar.

Comentează știrea

eugen
20 aprilie 2018
controale la frontiera

s-au cam saturat totii de plimbarile de la est la vest cu buzunare goale si de la vest cu ele pline dar nu a celor care muncesc ca astia nu au timp decit vara in concediu ,libertatea de circulatie nu inseamna o migratie continua fara nici o noima fara a stii cine se misca si ce transporta

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5093 secunde