AU SFÂRȘIT TRAGIC! Braconieri devorați de lei, într-o rezervație

699
AU SFÂRȘIT TRAGIC! Braconieri devorați de lei, într-o rezervație - africanlionendangered73709800-1530860977.jpg

Articole recomandate

Cel puțin doi braconieri de coarne de rinocer au murit fiind devorați de lei în rezervația Sibuya, din sud-estul Africii de Sud, potrivit proprietarului acestui parc natural, Nick Fox.


Paznicii rezervației au descoperit săptămâna aceasta rămășițele a două persoane într-o zonă populată cu lei, deși ar putea fi vorba de trei victime, relatează EFE.

"Judecând după încălțăminte și obiectele găsite în zonă, bănuiesc că două sau chiar trei persoane (braconieri) au murit. Rămășițele erau împrăștiate într-o zonă foarte întinsă, ceea ce îngreunează strângerea tuturor datelor", a declarat joi Fox ziarului local ''Sowetan'', citat de Agerpres.

Proprietarul rezervației din apropierea orașului Kenton-on-Sea crede că grupul de intruși a pătruns în Sibuya în noaptea de duminică spre luni, săptămâna aceasta.

"Erau înarmați printre altele cu arme cu amortizor, topoare și clești de tăiat sârma și aveau mâncare pentru mai multe zile: totul arată că grupul urma să împuște rinoceri pentru a le tăia coarnele", a explicat Fox pe contul de Facebook al rezervației.

Marți dimineață, unul dintre paznici a găsit rămășițele umane. "Este clar că banda de braconieri s-a întâlnit cu un grup de șase lei", notează Fox.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Mali Govender, a declarat că anchetatorii au trimis resturile umane la institutul medico-legal și verifică dacă armele de foc au fost folosite la activități de braconaj sau la alte infracțiuni.

Cu aproximativ 20.000 de rinoceri, Africa de Sud concentrează 80 la sută din populația acestor animale de pe continentul african. Din 2013, peste 1.000 de rinoceri sunt uciși anual de braconieri, care vând coarnele lor pe piața asiatică.

Vândută ca afrodisiac pe piața neagră asiatică, pudra din coarne de rinocer a atins, în 2011, prețuri amețitoare de peste 70.000 de euro pe kilogram, informează Green-Report.

Coarnele de rinocer se negociază la sume ce pot ajunge până la 200.000 de euro, în funcție de mărime, potrivit datelor publicate de poliția europeană, Europol. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4137 secunde