Atenție la pelicani! Pot înghiți orice… inclusiv un telefon mobil!

227
Atenție la pelicani! Pot înghiți orice… inclusiv un telefon mobil! - dddd-1583416564.jpg

Articole recomandate

Un pelican înfometat, care a smuls telefonul mobil din mâna unei femei crezând că este un pește, a fost tratat cu succes de specialiștii unui Centru de conservare a animalelor din sudul Floridei care i-au salvat viața, au informat miercuri mass-media locale citate de Agerpres. Văzând că pasărea nu se simte bine, femeia, se pare o turistă, a folosit un alt telefon pentru a suna la Centrul de conservare a vieții sălbatice din Florida. Specialiștii s-au deplasat la baza sportivă Upper Keys și au transportat pelicanul la centrul situat la 120 de km sud de Miami.

Emma McCarthy, o angajată a centrului specializată în îngrijirea păsărilor, și tehnicianul Adam Manglitz au lucrat împreună pentru a extrage telefonul din stomacul păsării într-o operațiune reușită. Într-o înregistrare video prezentată de instituție se vede cum tânara McCarthy își introduce brațul drept - până la umăr - în pliscul pelicanului, care a nu a opus rezistență, și scoate telefonul. "Era acoperit de solzi de pește și viermi, așa că a fost destul de neplăcut", a declarat Jordan Budnik, directorul centrului, care a precizat că telefonul nu funcționa.

Pelicanii au esofagul și stomacul de mari dimensiuni; totuși, a fost aleasă pentru această intervenție o fată cu mâinile mai mici, precum tânăra McCarthy, pentru a nu mai fi nevoie să se anestezieze pasărea. "Hrănirea animalelor sălbatice are consecințe pe termen lung, acestea obișnuindu-se cu prezența oamenilor care le oferă de mâncare", a avertizat Budnik.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Decembrie 2019
Stire din Eveniment : Percheziții la braconierii de pește
Pagina a fost generata in 0.4642 secunde