ATENTAT ÎN TURCIA. ISIS revendică atacul! Teroristul, de negăsit

136
ATENTAT ÎN TURCIA. ISIS revendică atacul! Teroristul, de negăsit - ataccliub87798900-1483346510.jpg

Articole recomandate

Bărbatul înarmat care în noaptea de Revelion a deschis focul într-un club din Istanbul, unde a ucis 39 de persoane și a rănit alte 69, este în continuare în libertate, fiind căutat de către autoritățile turce.

Jihadiștii Statului Islamic au revendicat în această dimineață atacul armat care a zguduit în noaptea dintre ani clubul Reina din metropola Istanbul. Un număr de 39 de persoane și-au pierdut viața în atac, printre care se numără inclusiv 24 de cetățeni străini, în vreme ce autoritățile turce au lansat o operațiune masivă pentru a-l captura pe atacatorul necunoscut, care a reușit să scape în haosul de după atac, transmite Reuters. Atacatorul este căutat în continuare.

Motivul atacului nu este clar, dar există suspiciuni că însuși atacatorul ar avea legături cu gruparea Stat Islamic, de care sunt legate cel puțin două atacuri teroriste comise anul trecut în Turcia, potrivit BBC.

Premierul Turciei, Binali Yildirim, declara că autoritățile turce nu au informații clare pentru a putea stabili cine este vinovat de atacul armat sângeros de la clubul Reina.

Atacul armat a avut loc în jurul orei locale 01.30, când aproximativ 500 - 600 de persoane sărbătoreau trecerea dintre ani în clubul Reina, aflat pe malul european al Bosforului. 


Conform autorităților, atacatorul a intrat în clubul de noapte îmbrăcat în costum de Moș Crăciun și a împușcat mai întâi un polițist și un civil care erau în fața localului din Istanbul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5373 secunde