X
X
Mai multe ştiri online:

Atena, somată să pună în aplicare reformele structurale promise

Ştire online publicată Duminică, 11 Octombrie 2015. Autor: Ana FULAȘ IONESCU
Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene, a salutat progresele recente în Grecia, dar a cerut Atenei să pună rapid în aplicare reformele structurale promise, potrivit Agerpres.


"Multe lucruri au luat o întorsătură spre bine în ultima vreme, iar aceasta cu ajutorul prim-ministrului grec, guvernului grec și poporului grec", a declarat Draghi.


Președintele italian al BCE "crede că este în interesul tuturor ca acum să se acorde atenție punerii rapide în aplicare a măsurilor convenite împreună, în conformitate cu termenii prevăzuți", cerând să nu se pună în discuție "pilonii și obiectivele programului".

Atena a ajuns, după luni de criză politică acută, la un acord în vară cu creditorii ei pentru eliberarea unui nou ajutor financiar în valoare de 86 miliarde de euro pe trei ani în schimbul unor reforme structurale pentru modernizarea țării. Reformele sunt o condiție prealabilă la recapitalizarea în continuare a băncilor grecești și pentru orice noi discuții cu privire la datoria greacă, consideră Draghi.

Fonduri de aproximativ 10 miliarde de euro au fost deja primite la mijlocul lunii august pentru recapitalizarea sistemului bancar din Grecia. O a doua tranșă de până în 15 miliarde ar putea fi disponibilă după o primă evaluare de către creditori a progreselor făcute de Atena și cel mai târziu pe 15 noiembrie.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31496 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3984 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1485 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1267 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.2452 secunde