Atacurile din Arabia Saudită, aprobate de ayatollahul Ali Khamenei

Joi, 19 Septembrie 2019
156
Atacurile care au vizat infrastructuri petroliere din Arabia Saudită au fost într-adevăr comise de Iran și aprobate de ayatollahul Ali Khamenei, ghidul suprem iranian, a informat, miercuri seară, canalul american de televiziune CBS News, citând un oficial american sub acoperirea anonimatului, notează AFP. 


Tot miercuri, secretarul de stat american, Mike Pompeo, aflat într-o vizită în Arabia Saudită, a afirmat că acest "act de război" poartă "amprentele digitale ale ayatollahului". 


Teheranul dezminte că ar fi jucat cel mai mic rol în aceste atacuri împotriva unei rafinării și unui câmp petrolier, care au redus la jumătate producția saudită de țiței. Rebelii yemeniți houthi, sprijiniți de Iran, au revendicat aceste atacuri. 
Potrivit oficialului american citat de CBS News, ayatollahul Ali Khamenei a aprobat atacurile, cu condiția ca iranienii să nege responsabilitatea și ca nicio dovadă să nu îi lege de acestea. 


Conform sursei, americanii dețin dovezi și mai convingătoare decât rămășițele dronelor și rachetelor de croazieră prezentate, miercuri, de Ministerul saudit al Apărării: fotografii cu Gardienii Revoluției islamice în timp ce se pregăteau pentru aceste atacuri la o bază aeriană din sud-vestul Iranului. 
Pagina a fost generata in 0.2228 secunde