Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Trump condamnă, Pompeo acuză Iranul

159
Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Trump condamnă, Pompeo acuză Iranul - atacuri-1568571386.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a condamnat, sâmbătă, atacul cu drone împotriva a două instalații petroliere din Arabia Saudită, în cursul unei discuții telefonice cu prințul moștenitor saudit, Mohammad bin Salman, secretarul de stat american Mike Pompeo acuzând la rândul său Iranul, transmite AFP. 


"Statele Unite condamnă cu fermitate atacul de sâmbătă împotriva unor importante infrastructuri energetice. Acțiuni violente contra unor zone civile și infrastructuri vitale pentru economia mondială nu fac decât să agraveze conflictele și neîncrederea", a declarat Casa Albă într-un comunicat după apelul telefonic. 


"Iranul a lansat un atac fără precedent împotriva aprovizionării energetice mondiale", a afirmat la rândul său Mike Pompeo. "Îndemnăm toate țările să condamne public și fără echivoc atacurile Iranului. Statele Unite vor acționa cu partenerii și aliații noștri pentru a asigura aprovizionarea piețelor energetice și pentru ca Iranul să dea socoteală pentru agresiunea sa", a adăugat șeful diplomației de la Washington. 


Acest atac cu drone revendicat de rebelii yemeniți houthi a declanșat incendii la două instalații petroliere ale gigantului Aramco în Arabia Saudită. A fost al treilea atac de acest gen în ultimele cinci luni împotriva infrastructurilor gigantului petrolier. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8421 secunde