Șeful diplomației europene, Josep Borrell:

"Atacul iranian asupra bazelor din Irak, un exemplu de escaladare"

187

Articole recomandate

Șeful diplomației europene Josep Borrell a descris atacul de răzbunare al Iranului asupra a două baze din Irak unde staționează militari americani drept "un alt exemplu de escaladare și amplificare a confruntării", informează AFP. 


Nu este în interesul nimănui ca violențele să escaladeze, a spus Borrell, ieri, la Bruxelles, adăugând că miniștrii de externe ai țărilor din UE se vor reuni, vineri, într-o ședință specială, pentru a discuta despre ce ar trebui făcut la nivel internațional pentru a stabiliza situația din regiune. 


Josep Borrell l-a invitat de asemenea pe ministrul de Externe al Iranului, Javad Zarif, care a calificat atacurile cu rachetă drept "autoapărare legitimă". "Acțiunea noastră a reprezentat o autoapărare legitimă și Statele Unite ar trebui să evite să o evalueze pornind de la niște iluzii", a insistat șeful diplomației de la Teheran. 


"Acordul asupra programului nuclear al Iranului, care pare să se afle pe marginea colapsului, este astăzi mai important ca oricând", a subliniat Borrell. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7407 secunde