Atacatorul din Texas riscă pedeapsa cu moartea. Cazul e tratat drept "terorism intern"

191
Atacatorul din Texas riscă pedeapsa cu moartea. Cazul e tratat drept

Articole recomandate

Autorul atacului armat din El Paso, Texas, care s-a soldat cu 20 de morți, a fost inculpat pentru crime, a anunțat un responsabil al poliției locale.

Atacatorul, un bărbat alb de 21 de ani care s-a predat după masacru, riscă pedeapsa capitală, a precizat Robert Gomez.

Autoritățile federale au anunțat că doresc să ceară pedeapsa cu moartea împotriva acestui bărbat, suspectat că a fost motivat de ură față de hispanici, informează Agerpres, care citează AFP.

Autorul atacului de la El Paso este suspectat că a redactat un manifest anti-hispanic înainte de comiterea masacrului.

Cazul este tratat drept unul de "terorism intern", a anunțat justiția federală.


Majoritatea victimelor, care nu au fost încă identificate, au fost împușcate într-un supermarket Walmart și câteva în parcare, a precizat șeful poliției locale, Robert Gomez.

După această baie de sânge, Donald Trump a fost acuzat de adversarii săi democrați că alimentează intoleranța prin declarațiile sale frecvente împotriva imigrației.

"Domnule președinte, încetați cu retorica dvs. rasistă, care incită la ură și anti-imigranți", a postat, pe Twitter, Bernie Sanders, unul dintre favoriții din alegerile primare democrate.

"Limbajul dvs. creează un climat care-i încurajează pe extremiștii violenți", a adăugat el.

Donald Trump "încurajează nu numai retorica rasistă, ci și violența care o urmează", a afirmat și un alt candidat la învestitura democrată pentru alegerile prezidențiale din 2020, Beto O’Rourke, originar din El Paso.


La nicio zi după masacrul din Texas, un alt atac a avut loc în Dayton, Ohio. Nouă persoane au murit. Atacatorul a fost neutralizat de agenții de poliție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7563 secunde