Atacatorul de la Halle și-a recunoscut fapta!

Vineri, 11 Octombrie 2019
145
Bărbatul acuzat de atentatul de miercuri care a vizat o sinagogă și a provocat moartea a două persoane la Halle, în sud-estul Germaniei, și-a recunoscut fapta și a admis că aceasta a avut o motivație extremistă de dreapta și antisemită, transmit dpa și Reuters.

Stephan B., în vârstă de 27 de ani, a relatat în detaliu atacul în cursul unui interogatoriu de mai multe ore luat de un judecător de instrucție la Curtea Federală de Justiție, joi seară.

Agresorul a intenționat să ia cu asalt sinagoga din Halle în timpul sărbătorii evreiești Yom Kippur, dar nu a reușit, împușcând în schimb două persoane aflate în apropiere.

Autoritățile germane au declarat că este vorba despre un atac 'terorist' și că Stephan B. a vrut să imite fapte similare și să fie, la rândul său, sursa de inspirație a altora.

Tânărul postase recent pe internet un 'manifest' rasist și antisemit și a filmat el însuși atacul, pe care l-a transmis în direct timp de 35 de minute pe o platformă internet.

Ministrul de interne, Horst Seehofer, a anunțat joi că Germania vrea să-și sporească "considerabil" forțele de securitate, iar cancelarul Angela Merkel a promis, a doua zi după atentat, cea mai mare fermitate față de extremismul de dreapta. 

Pagina a fost generata in 0.2397 secunde