Atac sângeros asupra unei baze a armatei din Mali: Cel puțin 54 de morți

183
Atac sângeros asupra unei baze a armatei din Mali: Cel puțin 54 de morți - mali-1572686392.jpg

Articole recomandate

Peste 50 de soldați malieni au fost uciși într-un atac jihadist asupra unei poziții militare din nordul țării, au anunțat autoritățile citate de agențiile și ziarele internaționale.


Ministrul comunicațiilor a informat că forțele de sprijin trimise la fața locului au găsit 54 de cadavre, printre care și un civil, 10 supraviețuitori și distrugeri materiale semnificative.


Atacul este încă o lovitură gravă la adresa armatei din țara vest-africană ce încă își revenea după raidurile jihadiste de la sfârșitul lunii septembrie ce au arătat puterea și sofisticarea grupărilor armate ce operează în regiune.


Din bazele stabilite în Mali, grupările afiliate la al Qaeda și Statul Islamic sunt capabile să atace în zona Sahel, destabilizând și părți din Niger și Burkina Faso.


38 de soldați malieni au fost omorâți pe 30 septembrie în atacuri coordonate asupra a două baze ale armatei din centrul țării, care a scăpat de sub controlul guvernului, în ciuda prezenței armatei franceze și a altor forțe internaționale, printre care și România.


Detașamentul din Forțele Aeriene Române "Carpathian Pumas" și-a început, la mijlocul lunii trecute, misiunea din Mali, preluând ștafeta de la armata canadiană. Cei aproximativ 120 de militari (piloți, personal tehnic și medical) ai detașamentului vor executa, la solicitarea ONU, misiuni de evacuare medicală, misiuni de căutare-salvare, transport trupe și materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană și misiuni de observare în sprijinul ONU.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6251 secunde