Atac la Centrul Islamic din Zurich

121
Atac la Centrul Islamic  din Zurich - atacyurich-1482247951.jpg

Articole recomandate

Autoritățile elvețiene au anunțat că trei persoane au fost împușcate într-un atac petrecut la Centrul Islamic din orașul Zurich. 


Martori oculari au declarat pentru 20minutes.ch că agresorul a deschis focul în Centrul Islamic, informație care nu a fost confirmată deocamdată de forțele de ordine. Zeci de credincioși din Magreb, Somalia și Eritreea erau prezenți în lăcașul de cult în momentul atacului. 


Cel puțin trei vehicule de poliție, zeci de agenți din forțele de ordine și inspectori, ajutați de câini polițiști, au fost desfășurați în zonă pentru a-l prinde pe atacator. Acesta a fost găsit mort în apropierea locului atacului, relatează Reuters, citată de Agerpres. Poliția cantonală din Zurich a indicat că autoritățile l-au identificat pe suspect, dar nu au oferit detalii. 


"Trupul bărbatului mort, găsit la o distanță de circa 300 de metri de scena crimei după împușcăturile din moschee, este cel al suspectului’’, a afirmat poliția într-un comunicat pe site-ul său.


Pe 13 august 2016, un bărbat a atacat pasagerii unui tren din Elveția. Trei persoane au murit atunci, iar alte șapte persoane, inclusiv suspectul, au fost răniți. Agresorul, în vârstă de 27 de ani, a decedat înainte ca autoritățile să îl poată interoga. Asupra sa nu s-a găsit nicio dovadă care să sugereze că ar avea legături cu extremismul politic sau religios.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.452 secunde