Atac împotriva Universității americane din Kabul: Bilanțul victimelor, între cel puțin nouă și 12 morți

116
Atac împotriva Universității americane din Kabul: Bilanțul victimelor,  între cel puțin nouă și 12 morți - kabulbombauniversitate-1472137851.jpg

Articole recomandate

 Bilanțul atacului împotriva Universității americane din Kabul, declanșat, miercuri seara, de un comando de persoane înarmate, s-a soldat cu cel puțin 12 morți, potrivit Reuters, cu cel puțin nouă morți, conform AFP, ambele agenții citând responsabili afgani.

Astfel, potrivit Reuters, șapte studenți, trei polițiști și doi agenți de pază au fost uciși în atacul împotriva Universității americane din Kabul, a precizat, ieri, pentru Reuters șeful Departamentului de Criminalistică din cadrul poliției afgane, Fraidoon Obaidi. Alte 44 de persoane, între care 35 de studenți, au fost rănite, a indicat același responsabil afgan.

Agenția France Presse a relatat anterior că nouă persoane - șapte studenți și doi polițiști - și-au pierdut viața în atacul împotriva Universității americane din Kabul, care a durat peste zece ore în cursul nopții de miercuri spre joi. Deși atacul nu a fost revendicat, suspiciunile îi vizează pe talibani care se află în plină ofensivă de vară pe întreg teritoriul țării.

Forțele de securitate afgane au ucis doi presupuși militanți (talibani) în cursul acestui atac, care a început cu o explozie puternică, ce a fost urmată de focuri de arme, indicase anterior un oficial al poliției afgane.

Universitatea americană din Afganistan și-a deschis ușile în 2006 și numără 1.700 de studenți. Ea a fost ținta, în mod indirect, a unui atac, atunci când doi dintre profesorii săi, un australian și un american, au fost răpiți la începutul acestei luni. Nu se cunoaște soarta lor, dar răpiri de străini sunt frecvente la Kabul.

Atacul de miercuri seara împotriva Universității americane nu a fost până în prezent revendicat, însă rebelii talibani sunt în plină ofensivă estivală pe întreg teritoriul țării și și-au multiplicat atacurile în ultimele săptămâni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5349 secunde