Atac cu rachete asupra Ambasadei SUA din Irak

97
Atac cu rachete asupra Ambasadei SUA din Irak - atacrachete-1642173111.jpg

Articole de la același autor

Cel puţin patru rachete au fost lansate, joi, spre sediul Ambasadei Statelor Unite din Irak, situată în Zona Verde, un perimetru ultrasecurizat din Bagdad, afirmă doi oficiali americani citaţi de agenţia Associated Press.

Trei rachete au căzut în curtea misiunii diplomatice americane, iar a patra a lovit o şcoală situată într-o zonă rezidenţială din apropiere.

Două persoane, inclusiv o minoră, au fost rănite în atac, a comunicat armata irakiană. Rachetele au fost lansate din zona Dora, situată la periferia Bagdadului.

„Ambasada a fost atacată de grupuri teroriste care încearcă să submineze securitatea Irakului, suveranitatea ţării şi relaţiile internaţionale”, a comunicat misiunea diplomatică americană.

Sistemul antirachetă al Ambasadei SUA, de tip C-RAM, a fost activat în timpul atacului.

Numeroase atacuri cu rachete şi drone au avut loc în ultimele două săptămâni asupra obiectivelor SUA din Irak, la doi ani de la raidul aerian american soldat cu moartea generalului iranian Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran, şi a lui Abu Mahdi al-Muhandis, liderul unui grup militant proiranian.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4464 secunde