Atac cu dronă în Afganistan, soldat cu 18 morți

141
Atac cu dronă în Afganistan, soldat cu 18 morți - ataccudrona-1475068139.jpg

Articole recomandate

Optsprezece persoane au fost ucise ieri într-un atac cu dronă executat de armata americană în Afganistan, transmite Reuters, citând oficiali afgani, potrivit cărora majoritatea victimelor sunt insurgenți, dar printre ele se află și civili.


Victimele civile rezultate în urma unor atacuri aeriene americane împotriva talibanilor și a altor militanți în Afganistan constituie o sursă de fricțiune între aliații care luptă din 2001 pentru a pune capăt opoziției insurgenților față de guvernul de la Kabul.


Atacul de ieri a avut loc asupra unei locuințe din provincia Nangarhar, situată în estul țării, la granița cu Pakistan, a declarat Mohammed Ali, șeful poliției din districtul Achin. Potrivit acestuia, au fost uciși 15 militanți și trei civili.


Mai mulți lideri ai Statului Islamic au fost omorâți, a indicat și purtătorul de cuvânt al poliției din Nangarhar, Hazrat Hussain Mashriqiwal, care a negat însă că printre victime s-ar afla și necombatanți. Un purtător de cuvânt al coman-damentului militar american la Kabul a confirmat că forțele SUA au întreprins o lovitură aeriană "antiteroristă" la Achin, însă nu a dorit să discute despre ținta vizată. 


"Forțele SUA în Afganistan tratează cu mare seriozitate toate afirmațiile cu privire la victime civile", a declarat generalul de brigadă Charles Cleveland.


Conform lui Attaullah Khogyani, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei, identificarea eventualelor victime civile printre cei uciși nu va fi posibilă până la finalizarea anchetei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0443 secunde