Atac cu dronă! Franța trimite experți în Arabia Saudită

Miercuri, 18 Septembrie 2019
105
Președintele francez Emmanuel Macron i-a confirmat prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, că Franța va trimite experți pentru a participa la anchete asupra atacurilor împotriva instalațiilor petroliere saudite, a anunțat, ieri, Palatul Elysee. 


Șeful statului francez, care a avut, marți, o discuție cu Mohammad bin Salman, "a condamnat în mod ferm atacurile ce au vizat situri petroliere în Abqaiq și Khurais", potrivit unui comunicat. El l-a asigurat de "solidaritatea Franței cu Arabia Saudită și populația ei în fața acestor atacuri și a reafirmat angajamentul Franței în favoarea securității Arabiei Saudite și stabilității în regiune". 


"Ca răspuns la cererea autorităților saudite", el i-a "confirmat prințului moștenitor trimiterea în Arabia Saudită a unor experți francezi care să participe la anchete menite să aducă lumină asupra originilor și modalităților atacurilor din 14 septembrie", se precizează în comunicat. 


Sâmbătă, rebelii houthi din Yemen au revendicat atacurile cu dronă care au vizat uzina din Abqaiq, cea mai mare din lume pentru prelucrarea petrolului, și câmpul petrolier din Khurais, două situri din estul Arabiei Saudite, provocând reducerea producției saudite cu 5,7 milioane de barili pe zi, adică 6% din producția mondială.
Pagina a fost generata in 0.155 secunde