Aromele pentru țigările electronice, interzise! Decese și îmbolnăviri pe bandă rulantă

168
Aromele pentru țigările electronice, interzise! Decese și îmbolnăviri pe bandă rulantă - 61435528-1568634440.jpg

Articole recomandate

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunțat, duminică, interzicerea de urgență a aromelor pentru țigările electronice, cu excepția tutunului și a mentolului, ca răspuns al înmulțirii cazurilor de îmbolnăviri și chiar decese asociate utilizării țigărilor electronice.


"Vapingul este periculos, punct", a declarat Cuomo. "Îi face pe tineri să devină dependenți de nicotină de la o vârstă fragedă", a spus el, potrivit Business Insider. Guvernatorul statului New York a criticat aromele populare, precum cea de gumă de mestecat sau de vată de zahăr, spunând că acestea sunt "în mod evident orientate către tineri și creează dependență". Aproape 400 de persoane din SUA suferă de o boală pulmonară care este potențial legată de utilizarea țigărilor electronice, conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.


Anchetatorii încă încearcă să înțeleagă care sunt cauzele acestor boli. Între timp, oficialii din domeniul sănătății au avertizat oamenii să nu cumpere produse de vapat de pe stradă și să nu folosească ulei derivat din marijuana. Ei au spus că oamenii ar trebui să evite inhalarea acetatului de vitamina E, un ingredient care se găsește în unele produse. Comisarul pentru sănătate doctor Howard Zucker va susține la începutul acestei săptămâni o întrevedere de urgență cu un consiliu special pe probleme de sănătate urmând ca ulterior să fie emisă interdicția în acest stat, a precizat Cuomo. Interdicția va intra în vigoare de la data de 4 octombrie, a anunțat Beth Garvey, care deține funcția de consilier al guvernatorului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.254 secunde