Armele secrete ale americanilor: mini-dronele

605
Armele secrete ale americanilor: mini-dronele - drona-1340286648.jpg
Dronele "clasice" sunt prevăzute cu armament și echipamente de supraveghere, fiind active pe teatrele de operațiuni militare din Irak, Afganistan sau Pakistan. Aceste arme mai puțin obișnuite ucid deseori fără să facă diferența între teroriști și civili nevinovați. Dar, conform opiniei specialiștilor, vii-torul va aparține dronelor miniaturale high-tech, care vor supraveghea orice, scrie descopera.ro.

Aceste mici aparate acționate de la distanță există deja și nu va dura mult până când vor fi folosite pe scară largă în cele mai diverse domenii, de la război la spionajul industrial.

Denumite în limbaj specific MAVs (de la Micro Air Vehicles), dronele de dimensiunea unui bondar au fost prezentate recent în premieră publicului american. În decursul ultimilor ani, începuseră să circule tot mai insistent zvonuri referitoare la bizare mini-obiecte zburătoare, care apăreau ca din senin deasupra grupurilor de manifestanți din cadrul protestelor anti-război din Statele Unite, înmulțind astfel acuzațiile cu privire la proiectele guvernamentale americane care vizează crearea unor roboți-spioni de dimensiunea unor insecte.

Dezmințirile oficialilor, alături de explicațiile entomologilor care declarau că manifestanții văzu-seră... libelule, nu au convins pe nimeni, iar Tom Erhard, un colonel în retragere din cadrul Air Force și expert în aparate de zbor necon-venționale, declara presei: "Ame-rica poate fi foarte vicleană".

Specialiștii din cadrul Grasp Lab de pe lângă Universitatea din Pennsylvania au arătat recent, într-o conferință de presă, un adevărat "roi" format din 20 de mini-drone care zburau în formație sincronizată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6748 secunde