Aproape o treime dintre germani au o părere negativă despre UE

207
Aproape o treime dintre germani au o părere negativă despre UE - aproape-1554049807.jpg

Articole recomandate

Aproape o treime dintre germani afirmă că au o percepție negativă a Uniunii Europene, înaintea alegerilor din cadrul blocului politic de la sfârșitul lunii mai, potrivit unui sondaj citat, sâmbătă, de DPA.

În timp ce 31% au declarat că au o părere negativă, 57% văd UE într-o lumină pozitivă, în timp ce 11% sunt indeciși, arată datele sondajului publicat, sâmbătă, de grupul de cercetare de piață Splendid Research.

Alegerile pentru Parlamentul European au loc pe 26 mai în Germania, cu forțele anti-establishment sperând să obțină câștiguri.

O majoritate a participanților la sondaj au numit lipsa restricțiilor de călătorie și pe piața muncii în interiorul UE drept aspecte pozitive ale calității de membru al Uniunii Europene, alături de moneda comună și de libera circulație a mărfurilor și serviciilor, notează agenția germană de presă.

În sondaj, participanții au fost de asemenea întrebați despre opinia lor în legătură cu ieșirea Marii Britanii din bloc și majoritatea au răspuns că Brexit-ul va avea consecințe negative pentru economie și situația politică atât a Marii Britanii, cât și a statelor membre UE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4262 secunde