Aproape 400 de tineri și minori, torturați într-o școală

175
Aproape 400 de tineri și minori, torturați într-o școală - 62080604-1569653768.jpg

Articole recomandate

Nigeria a descoperit cu groază existența unei școli coranice în Kaduna (nord) unde câteva sute de băieți, printre care minori, erau torturați și violați. Aceștia au fost salvați de poliție, informează AFP și dpa.

În timpul unei descinderi întreprinse joi într-o casă din cartierul Rigasa, poliția din Kaduna a descoperit aproape 400 de elevi și studenți "de naționalități diferite", închiși și legați în lanțuri, în ceea ce mass-media denumește de atunci "casa ororilor".

Responsabilii instituției îi obligau să locuiască "în condiții inumane și degradante, sub pretextul că îi fac să învețe Coranul și să se redreseze", a explicat purtătorul de cuvânt al poliției statului Kaduna, Yakubu Sabo. Proprietarul instituției și cei șase asistenți ai săi au fost arestați, a precizat el.

În cele câteva fotografii difuzate de presa nigeriană, se poate vedea un copil cu spatele acoperite de răni sângerânde, cauzate în mod vizibil de lovituri cu biciul, un altul cu picioarele legate cu lanțuri de bare de fier, precum și o mulțime de băieți înghesuiți într-o curte insalubră.

Poliția a descoperit de asemenea "o cameră de tortură", unde elevii erau suspendați în lanțuri și bătuți, atunci când învățătorii estimau că aceștia au comis o greșeală.

"Victimele au fost maltratate. Unele dintre ele au declarat că au fost violate de profesorii lor", a declarat Sabo.

Raidul polițist a fost lansat ca urmare a unor plângeri repetate ale vecinilor, care suspectau că ceva anormal se întâmpla în interiorul școlii.

Școala, deschisă în urmă cu circa zece ani, găzduia elevi aduși de familiile lor pentru a studia Coranul, dar mai ales pentru a-i readuce "pe drumul cel bun" pe micii delincvenți sau consumatori de droguri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7761 secunde