Apple refuză colaborarea cu FBI

181
Apple refuză colaborarea cu FBI - fbiapple-1456061705.jpg

Articole recomandate

FBI a solicitat companiei americane Apple să colaboreze în ancheta cu privire la cazul atentatului de la San Bernardino de la finalul anului trecut, pentru a reuși să deblocheze telefonul recuperat de la unul dintre autorii atacului terorist.

Oficialii Apple refuză însă ordinul, pe motiv că ceea ce li se cere este de fapt un program ce ar permite pe viitor accesul mult mai ușor la dispozitivele utilizatorilor acestora și nu numai.

FBI încearcă de două luni să acceseze datele din telefonul lui Syed Farook, care ar putea clarifica modalitatea în care a fost plănuit atacul de la San Bernardino și, pentru că telefonul este un model iPhone, agenții au cerut companiei Apple crearea unei breșe în sistemul de securitate al gadget-ului pentru extragerea datelor.

"Dacă dețineți un iPhone, știți că trebuie să vă introduceți parola pentru a vă debloca telefonul. Ceea ce probabil nu știți este că dacă introduceți o parolă greșită de 10 ori la rând, tot conținutul telefonului dvs. va fi șters. Iar agenții se tem că vor ajunge în această situație cu telefonul lui Farook", spune Elex Michaelson, corespondent ABC.

În ciuda faptului că au primit ordin judecătoresc, reprezentanții Apple resping solicitările FBI. Directorul executiv al companiei, Tim Cook, explică decizia într-o scrisoare publică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2637 secunde