Apel al Papei Francisc la condamnarea oricăror violențe comise în numele religiei

167
Apel al Papei Francisc la condamnarea oricăror violențe comise în numele religiei - papafrancisc-1549388838.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc a lansat un apel la condamnarea oricăror violențe comise în numele religiei, în cadrul primei vizite a unui Suveran pontif în Peninsula Arabică - leagăn al islamismului - prilejuită de reuniunea interreligioasă internațională din Emiratele Arabe Unite, relatează EFE.


Autoritățile din Emiratele Arabe Unite interzic orice exploatare politică a religiei, în special de către islamiștii din mișcarea Frăția Musulmană. După ce au declarat că 2019 va fi "Anul Toleranței", autoritățile se îngrijesc cu minuțiozitate de imaginea țării care are o populație alcătuită în procent de peste 85% din expatriați de toate naționalitățile și de toate religiile.

"Trebuie să condamnăm fără ezitare orice formă de violență pentru că a folosi numele lui Dumnezeu pentru a justifica ura și violența împotriva unui frate este o profanare gravă. Nu există violență care să fie justificată de vreo religie", a subliniat Papa Francisc.


"A sosit momentul ca religiile să se implice mai activ, cu îndrăzneală, curaj și sinceritate să ajute familia umană la maturizarea capacității de conciliere, la crearea unei viziuni de speranță și la trasarea itinerariilor concrete ale păcii", a spus el.

Cu această misiune a păcii a venit papa în EAU, într-un an în care se marchează opt secole de la întâlnirea Sf. Francisc de Assisi cu sultanul Malik al Kamil, cum a mărturisit în discursul său papa, care i-a dăruit o medalie prințului moștenitor Mohamed bin Zayed al Nayhan, la o întâlnire privată.


Aproximativ un milion de catolici trăiesc în Emiratele Arabe Unite, reprezentând 10% din populația națională. Țara deține cel mai mare număr de biserici catolice din această regiune arabă - opt.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4047 secunde