Antonio Costa, însărcinat cu formarea noului guvern portughez

Joi, 10 Octombrie 2019
85
Președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, l-a desemnat din nou, marți, pe socialistul Antonio Costa în funcția de prim-ministru, după victoria acestuia în alegerile parlamentare desfășurate duminică și l-a însărcinat cu formarea unui nou guvern, relatează AFP. 


"Problema cea mai importantă este a stabilității viitorului executiv", a declarat Antonio Costa la finalul unei întrevederi cu șeful statului. "Este ce își doresc portughezii și este foarte important pentru dezvoltarea țării și credibilitatea sa internațională", a adăugat premierul ajuns la putere în 2015 cu ajutorul unei alianțe parlamentare cu stânga radicală. 


Potrivit rezultatelor aproape definitive, Partidul Socialist a câștigat alegerile cu 33,65% din voturi și cel puțin 106 mandate, față de 86 la precedentul scrutin, dar nu va dispune de majoritatea absolută în parlamentul unicameral cu 230 de locuri. 
Antonio Costa (58 de ani) va trebui să caute sprijin în cadrul unui parlament dominat în continuare de partidele de stânga.
Pagina a fost generata in 0.161 secunde