Ankara va riposta ferm în cazul unui nou atac al regimului sirian

229
Ankara va riposta ferm în cazul unui nou atac al regimului sirian - turcia-1580946972.jpg

Articole recomandate

"Turcia va riposta în cel mai ferm mod posibil în cazul unui nou atac al regimului sirian împotriva forțelor sale", a avertizat, marți, președintele Recep Tayyip Erdogan în cursul unei convorbiri telefonice cu omologul său rus Vladimir Putin, susținător al regimului de la Damasc, relatează AFP. 


În cursul convorbirii telefonice, Erdogan a declarat că Ankara "va continua să își exercite dreptul la autoapărare în cel mai ferm mod posibil în cazul unui nou atac similar", potrivit președinției turce. 


Convorbirea dintre Erdogan și Putin a survenit la o zi după violențe fără precedent între armata turcă și forțele regimului Bashar al-Assad în provincia Idleb (nord-vestul Siriei) care s-au soldat cu peste 20 de persoane ucise. 
În noaptea de duminică spre luni, tiruri de artilerie ale regimului au ucis opt persoane de partea turcă. Ankara a ripostat bombardând poziții siriene, cel puțin 13 persoane fiind ucise. 


"Atacul regimului sirian împotriva forțelor turce a dat o lovitură eforturilor comune turco-ruse de a impune pacea în Siria", a declarat Erdogan. 


Rusia sprijină regimul lui Bashar al-Assad și Turcia sprijină anumite grupări rebele care luptă împotriva regimului de la Damasc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0981 secunde