Ankara și Washingtonul vor continua cooperarea bilaterală

158
Ankara și Washingtonul vor continua cooperarea bilaterală - ankara-1567087821.jpg

Articole recomandate

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, și omologul său american, Donald Trump, au căzut de acord să continue cooperarea lor în regiunea siriană Idlib, unde este în curs o ofensivă împotriva jihadiștilor și rebelilor, pentru a împiedica noi crize umanitare, a anunțat, ieri, Ankara, transmite AFP. 


Cei doi președinți, care au discutat telefonic în cursul serii de miercuri, au ca obiectiv comun "să continue cooperarea lor pentru a proteja civilii la Idlib și a împiedica noi crize umanitare", potrivit președinției turce. 
De la sfârșitul lui aprilie, bombardamentele regimului sirian și aliatului său rus au ucis circa 900 de civili în regiunea Idlib, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului. ONG-ul a raportat că 16 civili, dintre care șapte copiii, și-au pierdut viața, miercuri, în zona respectivă. 


Aflat în vizită oficială la Moscova, Recep Tayyip Erdogan și-a exprimat, marți, profunda îngrijorare legată de această regiune din nord-vestul Siriei, una dintre ultimele care scapă controlului autorităților de la Damasc și frontalieră Turciei, și a avertizat că Ankara va reacționa dacă soldații săi sunt puși în pericol la Idlib. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3378 secunde