Ankara respinge orice invitație adresată kurzilor

192
Ankara respinge orice invitație adresată kurzilor - turkishflag-1484518551.jpg

Articole recomandate

Ankara a respins cu vehemență, sâmbătă, posibilitatea ca reprezentanți ai kurzilor sirieni din rândul PYD, considerat de Turcia ca fiind o formațiune teroristă, să participe la negocierile de la Astana, în Kazahstan, privind rezolvarea conflictului din Siria, cum doresc Statele Unite, scrie AFP. 


"Dacă veți invita o grupare teroristă la masa negocierilor, puteți invita, de asemenea, Al Nosra și Daech", a declarat presei ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, referindu-se la grupul Fateh al-Sham (cunoscut anterior ca Frontul al-Nusra, al-Qaida în Siria) și la gruparea Stat Islamic (SI). 


Partidul Uniunea Democratică (PYD, kurzi sirieni) și aripa sa armată, Unitățile de apărare a poporului (YPG), aliați ai Occidentului în conflictul sirian, sunt puși sub acuzare de Turcia, care organizează, împreună cu Rusia și Iranul, negocierile de la Astana. 


Turcia consideră că PYD este o grupare teroristă, din cauza colaborării cu separatiștii kurzi de pe teritoriul său și a denunțat în repetate rânduri legăturile Statelor Unite pe teren cu această formațiune. 


Declarații de săptămâna trecută ale Departamentului de Stat al SUA, potrivit cărora PYD ar trebui "să facă parte din acest proces... la un moment dat", au provocat furia Ankarei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.747 secunde